trabzon-gezilecek-yerler

Karadeniz’den Dağlara Doğru Uzanan Şehir Trabzon’da Gezilecek Yerler

Başta Uzungöl  olmak üzere yayla turizminin giderek daha fazla rağbet gördüğü Trabzon, eski bir liman şehri ve Doğu Karadeniz bölgesinin en gelişmiş kentidir.

Tarihi, M.Ö 4’üncü yüzyıla kadar uzanan şehir, Roma ve Bizans İmparatorluğu dönemini yaşamış, Fatih Sultan Mehmet’in fethiyle Osmanlı topraklarına dahil olmuştur. Kanuni Sultan Süleyman’ın dünyaya gözlerini açtığı Trabzon, Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetini kaleme aldığı Atatürk Köşkü’ne de ev sahipliği yapıyor.

1600 yıllık bir tarihe sahip Sümela Manastırı, Karadeniz’in büyüleyici yemyeşil doğası, güzelliği ile kendine hayran bırakan yaylaları ve kent merkezinin tarihi dokusu ile çok zengin bir içerik sunan Trabzon’u keşfetmeye,  Karadeniz mutfağının meşhur lezzetlerini tatmaya hazırsanız Jolly’nin Karadeniz Kültür Turları ile yılın her döneminde unutulmaz bir tatil için, Trabzon’a doğru yola çıkıyoruz…

Kuzeyde Karadeniz, güneyde Doğu Karadeniz Dağları arasına kurulmuş olan Trabzon, denizden dağlara doğru teraslar şeklinde yükselmektedir. Tarih boyunca birçok medeniyete yurt olmuş bu eski liman şehri, oldukça zengin ve köklü bir tarihsel mirasın da sahibidir. Karadeniz bölgesinin ikinci büyük kenti, Türkiye’nin  kalabalık şehirleri arasındadır. Her yıl daha çok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Trabzon; doğası, kültürel zenginlikleri, dünyaca ünlü yerel tatları ile turizmin gözde adresleri arasında yerini almıştır.

Trabzon’a Ulaşım

Trabzon Surmene Yolu

Türkiye’nin hemen hemen her  ilinden kalkan uçaklarla Trabzon’a ulaşımın en kolay ve zahmetsiz yolu Trabzon Uluslararası Havalimanina inmek.Karayolunu tercih edenler için otobüsle veya otomobille ulaşım da mümkün. Şehir içi ulaşımını toplu taşıma kullanarak gayet ucuza mal edebilir, bütçeniz uygunsa araba kiralayarak rahatınızı ve zamandan kazanmayı tercih edebilirsiniz. 

Trabzon’da Uygun Tatil ve Tur Fiyatları

Trabzon’u söyle bir turlayacaksanız,  en popüler yerlerini görüp konaklamadan geçecekseniz, zevkinize ve tercihlerinize göre tabi ki değişir ama çok küçük bir bütçe ile gezinizi gerçekleştirebilirsiniz.

En keyiflisi, Jolly’nin Karadeniz Turlarından hoşunuza giden bir tanesini seçip ulaşım, konaklama ve yeme içme dahil, bütçenize uygun tatili satın alabilirsiniz. Görülmesi gereken tarihi yerler, doğal güzellikler, gurme lezzetler, alışveriş ve daha nice detayın önceden düşünülüp sizin için organize edildiği tur planına kendinizi teslim edebilirsiniz.

Trabzon İlçeleri

Eski Trabzon Evleri

2014 yılında Büyükşehir statüsü kazanan Trabzon’a bağlı 18 ilçe var.

AkçaabatBeşikdüzüDernekpazarıKöprübaşı
AraklıÇarşıbaşıDüzköyMaçka
ArsinÇaykaraHayratOf
OrtahisarŞalpazarıSürmeneTonya
VakfıkebirYomra

Trabzon’da Gezilecek Tarihi Mekanlar

İlk yapımı milattan önce olduğu düşülen Trabzon Kalesi, Bizans dönemine ait manastırlar ve dünya kültür mirası koruma listesinde yer alan Sümela Manastırı, Osmanlı’nın şehzadeler şehri dediği Trabzon’da yaptırdığı tarihi camiler, hanlar, hamamlar ve bedesten… Trabzon’un tarihi mekanlarını sizin için sıraladık.

1. Karadağ’ın Sarp Kayalıklarına Oyulmuş Bir Güzellik: Sümela Manastırı

UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ndeki Sümela Manastırı, Trabzon’a bağlı Maçka ilçesinde yaklaşık 4800 hektarlık bir alana yayılan yemyeşil Altındere Vadisi Milli Parkının içinde yer alıyor. Denizen yüksekliği 1200 metre olan Karadağ’ın dimdik yamacına oyulmuş 1600 yaşındaki Sümela Manastırı’nı gördüğünüzde nefesiniz kesilecek ve hemen herkes gibi “Bunu buraya nasıl yapmışlar?” diye sormaktan kendinizi alamayacaksınız.

Trabzon Sümela Manastırı

Rivayete göre M.S 4’üncü yüzyılda Barnabas ve Sophranios isimli iki rahip aynı gece rüyalarında Meryem Ana ve Hz. İsa’yı manastırın bugünkü yerinde görürler ve Atina’dan yola çıkıp Trabzon’a manastırı inşa etmeye gelirler. Kimi kaynaklara göre 365- 395 yılları arasında yapıldığı düşünülmektedir.

Manastıra çıkılan merdivenlere giden yolun manzarası o kadar güzel ki, buradan ayrılmakta zorlanabilirsiniz. Aceleniz yoksa bırakın yemyeşil dağların heybeti ruhunuzu hipnoz etsin. Nasılsa merdivenlere geldiğinizde de yukarı çıkmak ve bu yolu bitirmek istemeyeceksiniz.

2. Vazelon Manastırı

Trabzon Vazelon Manastırı

Altındere Vadisinin içinde yer alan bir başka tarihi mekan Vazelon Manastırı’nın, Sümela’dan yüzyıl kadar önce 270 yılında kurulduğu tahmin ediliyor. Yahya peygamber için inşa edilen Vazelon, Sümela Manastırı’na göre çok daha mütevazi bir yapıya sahip.

3. Peristera (Kuştul – Hızır İlyas) Manastırı

Peristera (Kuştul – Hızır İlyas) Manastırı

Maçka’ya bağlı Esiroğlu beldesinin Şimşirli köyünde bulunan Peristera Manastırı, üç yüz metre yüksekliğinde bir kayanın tepesine yapılmış. Ormanla kaplı dağların arasındaki manastıra bölge halkı Hızır İlyas Manastırı diyor.

4. Amenapırgiç (Kaymaklı) Manastırı

1424 yılında inşa edilen Ermeni manastırının içinde bir zamanlar bir  süt çeşmesi varmış, bu yüzden Kaymaklı Manastır olarak anılan ve Trabzon kent merkezine yakın Amenapırgiç Manastırının duvarlarında 18.yy’dan kalmak freskler göreceksiniz.

5. Kızlar Manastırı

Kızlar Manastırı

Restorasyonu tamamlanan ve Karadeniz Kültür Envanterine kazandırılan Kızlar Manastırı, yekpare bir kaya içine oyulmuş kilise, manastır ve avludan oluşmaktadır. 1349- 1390 yılları arasında inşa edildiği sanılan manastır, Boztepe’nin kente hakim yamaçlarında iki teras şeklinde  kurulmuştur, manzarası muhtemşir.

6. St. Anna (Küçük Ayvasıl) Kilisesi

Görmeden geçmemeniz gereken yapılardan bir diğeri de üç nefli Bizans bazilikası St. Anna, diğer adıyla Küçük Ayvasıl. Trabzon’daki tarihi kiliseler arasında en iyi durumda olanıdır.

7. Trabzon Kalesi

Trabzon Kalesi

Denizden gelecek tehlikelere karşı şehri korumak amacıyla yapılan Trabzon Kalesi, Bizans dönemine ait eski temeller üzerine kurulmuş.  Yukarı Hisar, Orta Hisar ve Aşağı Hisar şeklinde üç bölümden oluşuyor. Trabzon’un önemli tarihi zenginliklerinden biri olan kalenin M.Ö dördüncü yüzyıla kadar uzanan bir geçmişi olduğu söyleniyor.

8. Bedesten Çarşısı

Trabzon Bedesten Çarşısı

Tarihi Osmanlı yapısı Bedesten yani kapalı çarşı, Yavuz Sultan Selim’in annesi Gülbahar Hatun tarafından yaptırılmış. Zamanında kıymetli eşyaların satıldığı, Osmanlı alışveriş kültürünün yaşayan örneklerinden olan Bedesteni gezerken şehrin tarihini, özellikle Osmanlı’dan kalan ruhu hissedeceksiniz.  

Trabzon Bedesten Çarşısı

Trabzon işi altın ve gümüş takıların, rengarenk kumaşların, yerel kıyafetlerin, bakır bakraçların satıldığı dükkanların bulunduğu Bedesten’de Trabzon’un eşsiz lezzetlerini tadabileceğiniz lokantalar da mevcut. Meşhur Tereyağlı Pilav’ın tam yerindesiniz.

9. Karadeniz’in Safranbolu’su Tarihi Ortamahalle

Trabzon Orta Mahalle

Osmanlı mimarisine ait tarihi konaklarıyla Ortamahalle, Akçaabat’ın içindeki saklı güzellik. Bu güzelliği ile Karadeniz’in Safranbolu’su diye anılan Ortamahalle, 1988’de kentsel sit alanı ilan edilerek koruma altına alınmış. Arnavut kaldırımlı sokaklarda yürümeyi, eski semt, tarihi mahalle gezmeyi seviyorsanız burayı ıskalamayın.

10. Atatürk Köşkü

Trabzon Atatürk Köşkü

19.yy’da Konstantin Kabayanidis tarafından yaptırılan köşk, Trabzon gezisinin olmazsa olmaz tarihi duraklarında biri. Çam ağaçlarının arasındaki üç katlı beyaz köşkte ilk defa 1924 yılında konaklayan Atatürk, Trabzon’a daha sonraki gelişlerinde de bu burada ağırlanmış. Ölümünden bir yıl önce Trabzon’a geldiği ve vasiyetini bu köşkte kaldığı sırada kaleme aldığı biliniyor. Atatürk’ün vefatının ardından köşk, kız kardeşi Makbule hanıma kalır ve  1942 senesinden Makbule Boysan’dan satın alınarak müze haline getirilir.

Trabzon’da Gezilecek  Tarihi Camiler

Kültürel çeşitliliğin bir sonucu olarak birbirinden farklı cami mimarisine sahip Trabzon’da kiliseden camiye dönüştürülen tarihi yapılar, yakın tarihe ait ahşap çatılı bölge mimarisinin tipik özelliklerini yansıtan yığma kargir yapılar,  sultanlar, paşalar tarafından yaptırılan erken dönem Osmanlı mimarisi  özelliklerini taşıyan  camileri bir arada bulabilirsiniz.

1. Yeni Cuma Camii

Trabzon’un en güzel yapıları arasında gösterilen Yeni Cuma Camii, on dördüncü yüzyılda aziz Eugenios için  kilise olarak inşa edilmiştir. Trabzon’un fethinden sonra minare eklenip dönemin ünlü hat sanatçıları tarafından nakışlarla bezenir ve camiye dönüştürülür.

2. Gülbahar Hatun Camii

Yavuz Sultan Selim’in şehzadeliğini geçirdiği Trabzon’da, annesi Gülbahar Hatun’un anısına yaptırdığı cami günümüze kadar gelen tarihi Trabzon camileri arasındadır. Erken dönem  Osmanlı mimarisi özellikleri taşıyan zaviyeli caminin bahçesinde dinlenip, tarihin ruhuna küçük bir yolculuk yapabilirsiniz.

3. İskenderpaşa Camii

Uzun yıllar Trabzon valisi olarak görev yapan İskender Paşa tarafından medrese ve cami olarak inşa edilen İskenderpaşa Camii’nin taş işçiliği özellikle görülmeye değer. 

4. Çarşı Camii

Trabzon Çarşı Camii

Bir başka Osmanlı valisi Hazinedarzade Osman Paşa tarafından 1839 yılında Kemeraltı’na yaptırılan Çarşı Camii, döneminde Trabzon’un en büyük camisi olmasıyla ünlü. İskenderpaşa Camii gibi Çarşı Camii de muazzam bir taş işçiliğine sahip.

5. Ortahisar Fatih Camii

Trabzon Orta Hisar Camii

914 yılında inşa edildiği tahmin edilen Altınbaşlı Meryem Kilisesi, 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u fethinden sonra kiliseye dönüştürülmüştür.

6. Tavanlı Camii

Trabzon Tavanlı Camii

1874 yılında yapılan, Trabzon’a özgü çatılı camilerin en güzel örneklerinden birini görmek isterseniz Tavanlı Camii’ni ziyaret etmelisiniz.

Boztepe’den panoramik Trabzon manzarası

Trabzon Boztepe Manzarası

Coğrafi yapısı itibariyle teraslar halinde deniz seviyesinden dağlara doğru yükselen Trabzon’un Ortahisar bölgesindeki Boztepe, şehrin tamamını gözlerinizin önüne seren seyir terası. Bakır semaverde çay, şehir ayaklarınızın altında, liman ve uçsuz bucaksız Karadeniz… Çayınızı yudumlarken ufuk çizgisiyle denizin birleştiği manzarayı izlemenin keyfine doyamayacaksınız.

Trabzon’un Gözbebeği Uzungöl Yaylası ve Tabiat Parkı

Trabzon Uzungöl Manzarası

Bazı insanlar Trabzon’a Uzungöl Yaylasını görmek için gelir, gelmişken Trabzon’u da gezer. Yemyeşil dağların arasındaki bu tabiat harikası yaylanın inanılmaz güzelliği, belde insanının sıcakkanlı misafirperverliği ve yöresel lezzetlerle birleşince aklınız başınızdan gider.

Trabzon Uzungöl

Trabzon’daki en turistik bölge olması sebebiyle son yıllarda epey gelişen beldedeki otellerde konaklamak, yayla manzarasına karşı kuymak ve çay eşliğinde kahvaltı yapmak çok hoşunuza gidecek. Jolly Tur avantajları ile bu otellerden beğendiniz birini seçebilirsiniz.  Ayrıca Uzungöl Yaylasını kuşbakışı görmek isterseniz, tamamen doğal halini koruyan Karester Yaylasına çıkmalısınız.

Trabzon Uzungöl Gece Manzarası

Yürüyüş ya da yamaç paraşütü yapmak, göletleri gezmek, seyir terasına çıkmak Uzungöl’de yapabileceğiniz diğer aktivitelerden bazıları. En güzeli, tepedeki kafelerden manzaranın, çayın ve kuymağın tadını çıkarmak olabilir.

Trabzon’da Gezilecek Park ve Bahçeler

Karadeniz gezisi demek sonsuz bir yeşile doğru yolculuğa çıkmak demek olduğundan ilçelerini, beldelerini, yaylarını, vadilerini gezerken zaten her an bir parkın, bahçenin içindeymiş gibi hissedeceksiniz. Trabzon’un mutlaka görmeniz gereken milli parklarını sizin için listeliyoruz.

1. Altındere Milli Parkı

Trabzon Altındere Milli Parkı

Sümela Manastırı’nın da içinde bulunduğu Altındere Vadisi, eşsiz bir manzara, yemyeşil bir doğanın içinden gürül gürül akan Altındere’nin sesiyle ve ciğerlerinize dolan tertemiz havasıyla karşılıyor ziyaretçilerini. Vadinin girişinde, su kenarına kurulmuş kafede oturmanızı ve can kulağıyla vadiyi ve Altındere’nin sesini dinlemenizi tavsiye ederiz.

Yürüyüş yapmayı seviyorsanız, milli parkın içindeki orman yolunu ya da yayla patikasını yürüyerek manzaranın ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

2. Zağnos Vadisi Milli Parkı

Trabzon Zagnos Vadisi

Ortahisar bölgesinde, tarihle doğanın birleştiği, hisarın ihtişamlı taş duvarlarının içindeki yemyeşil park, Trabzon’da açık havada vakit geçirmek isteyenler için harika bir tercih. Parkın içinde çok şirin ahşap kamelyalar var ve ortam ziyadesiyle fotoğrafık.

3. Trabzon Botanik Parkı

Mevsim bitkileri ile sürekli peyzajı yenilenen, çiçeklerle bezeli  botanik park, Trabzon’un doğal güzelliği içinde insan emeğiyle yapılmış huzur dolu bir köşe.

4. Çal-Camili Tabiat Parkı

Tamamı orman olan park 2011 yılında koruma altına alınmış ve milli park ilan edilmiştir.

5. Sera Gölü Tabiat Parkı

Trabzonluların da yerli yabancı turistlerin de yaz aylarında uzun uzun vakit geçirdiği popüler Trabzon parklarının başında gelen Sera Gölü kenarında, yemyeşil çimlere uzanmak gibisi yok…

6. Olimpiyat Parkı

Trabzon’un en beğenilen parkı. Tertemiz ve çok bakımlı olması bir yana ağaçlar çevrili, suların sesini dinlerken kendinizi doğanın kucağına bırakabilirsiniz.

Trabzon’da Gezilecek Müzeler

Sümela, Trabzon Kalesi, Atatürk Köşkü gibi tarihi yerleri, açık hava müzelerini gördüyseniz şimdi sıra Trabzon müzelerinde…

1. Trabzon Müzesi / Kostaki Konağı

Arkeolojik ve etnografik eserlerin sergilendiği İtalyan mimarisinin Trabzon’daki biricik örneği Kostaki Konağı bin dokuz yüzlerin başında Banker Kostaki Teophylaktos tarafından konut olarak yaptırılmış. Mimarı bilinmiyor. Yapımında kullanılan malzemenin çoğu İtalya’dan getirilmiş.

Yüksek tavanlı konağın el işçiliği duvarlarına hayran hayran bakarken, kocaman pencerelerden giren güneş ışınlarının, mimarinin zarafetini ortaya çıkardığı anlarda harika fotoğraf kareleri yakalayabilir, arkadaşlarınızın fotoğraflarına modellik yapabilirsiniz. Favori tatil fotoğrafları seçkinize girecek kareler yakalayacaksınız.

2. Ayasofya Müzesi

Trabzon Aya Sofya Müzesi - Camisi

Ayasofya, tahmin edebileceğiniz üzere aslında bir kilise. Fatih Sultan Mehmet şehri fethettikten sonra camiye dönüştürülüyor. Günümüzde müze olarak hizmet veren Ayasofya, genç dönem Bizans mimarisi örneklerinden. 

3. Trabzon Şehir Müzesi

2017 yılında ziyarete açılan müze, Trabzon’un tarihini ve kültürel mirasını gelecek kuşaklara taşıyarak şehrin aynası olmayı hedefliyor. Geçmişin kadim emanetlerini çağdaş bir ambiyans içinde sergileyen şehir müzesi, siz misafirlerini bekliyor.

Trabzon’da Gezilecek  Doğal Güzellikler ve Yaylalar 

Dünyaca ünlü Uzungöl Yaylası, Trabzon’un en bilinen en güzel yaylası, haklısınız. Aşağıdaki listede, yayla turizminde giderek gelişen Trabzon’un birbirinden güzel diğer yaylalarını bulacaksınız.

  • Çaykara bölgesi yaylaları; Uzungöl, Karester, Haldizen, Şekersu ve Sultan Murat Yaylası.
  • Maçka bölgesi yaylaları; Şolma, Mavura, Kiraz ve Lapazan yaylası. 
  • Akçaabat bölgesi yaylaları; Hıdırnebi, Kuruçam, Karadağ, Pazarcık ve Yalıntaş yaylası. 
  • Ayrıca; Tonya Erikbeli Yaylası, Sis Dağı yaylası, Çatma Obası Yaylası ve Düzköy Haçka Obası Yaylası da Trabzon’daki diğer yaylalar.

Zigana Dağı ve Hamsiköy

Doğal güzelliklerini saymakla, yazmakla bitiremeyeceğimiz Trabzon’a gidip de Zigana’ya çıkmamak olmaz. Gitmişken de sütlacıyla ünlü Hamsiköy’ü görmeden olmaz. Zigana’ya çıktıysanız, Hamsiköy’ün nefis sütlacını tattı iseniz, Trabzon gezisinin hakkını verdiniz demektir.

Trabzon’da Gezilecek Meydanlar 

Trabzon Zigana Dağı ve Hamsiköy

Trabzon’un merkezindeki Trabzon Belediye Meydanı, şehrin her daim hareketli ve kalabalık noktalarından biri. Tarihi Sakız Meydanı, ağırlıklı olarak baharat satan küçük dükkanlarla dolu eski bir meydan.

Trabzon’un Eğlence Mekanları 

Karadeniz Teknik Üniversitesine ev sahipliği yapan Trabzon, gece hayatının ve eğlencenin merkezi şehirlerden olmasa da öğrenci kitlesine hitap eden barlarda eğlenmek, canlı müzik yapılan mekanlarda hoş vakit geçirmek mümkün.

Trabzon Plajları

Trabzon Plajları

Gezinizi yazın yapmayı planlıyorsanız tabiki bavulunuza mayonuzu ve plaj havlunuzu da koymayı unutmayın. Başta Of plajları olmak üzere Çarşıbaşı, Akçabat ve diğer ilçelerdeki en güzel Karadeniz plajları şöyle: 

  • OF: Kıyıcık Karşısı, Kıyıcık Hastane Önü, Kavakcami Doğusu
  • AKÇAABAT: Mersin Plajı, Akçakale Plajı, Salacık Plajı, Daracık Plajı 
  • ÇARŞIBAŞI: Yoroz Plajı, Kerem Plajı, Belediye Plajı 
  • ORTAHİSAR: Yalıncak Aile Plajı 

Dünyanın ikinci en büyük mağarası, Trabzon Çal Mağarası

Trabzon Çal Mağarası

Yeraltındaki  saklı cennet olarak nitelendirilen Çal Mağarası, dünyanın en büyük ikinci mağarası ve  Trabzon’un gözde turistik yerlerinden biri. İçinden sular geçen mağaranın  sarkıtları ve dikitleri, şelale ve göletler görenleri kendine hayran bırakıyor.

Trabzon Çal Mağarası

Trabzon’da Termal Turizm 

Trabzon, zengin mineralli doğal kaynak suları bakımından çok zengindir. Yemyeşil yayla manzaraları içindeki termal otellerde yaz kış şifalı suların keyfini çıkarmak mümkün. Tatiliniz süresince Jolly’nin Termal Trabzon Otellerinden birinde konaklayabilir, kendinizi şımartabilirsiniz.

Trabzon’da Gezilecek Tarihi Hanlar ve Hamamlar

İskender Paşa tarafından 1531 yılında yaptırılan Taşhan, 1781 yılında Hacı Yahya adında bir yardımsever tarafında yaptırılan Vakıf Han ve Bakırcılar bölgesindeki Alaca Han, Trabzon’un tarihi hanlarıdır.

Selçuklular döneminden kaldığı düşünülen fakat tam olarak ne zaman yapıldığı bilinmeyen Pazarkapı mahallesindeki Sekiz Direkli Hamam, İskender Paşa vakıflarıdan Paşa Hamamı, son olarak 19.yy yapısı olan Meydan Hamamı, Trabzon’un  tarihi hamamlarıdır.

Trabzon’da Katılabileceğiniz Yayla Şenlikleri & Festivaller

Bahar mevsiminde başlayan ve yaz boyunca devam eden yayla şeklinlerinde yöresel kıyafetleriyle horon vuranlara katılmak, Karadeniz müziği ile coşmak, yöresel lezzetlerle mest olmak için yemyeşil yaylalardaki şenlikleri kaçırmayın… Şenlikler ve festivallerin epey uzun bir listesi var, biz sizin için popüler olanları seçtik.

Hıdırellez Bahar Bayramı: Mayıs ayının ilk  pazar gününde Acısu, Şalpazarı.

Trabzon Hıdırellez Bahar Şenlikleri

Sütlaç Festivali: Hamsiköy, 20 Ağustos.

Hamsiköy Sütlaç Festivali

Soğuksu Şenlikleri: Maçka, Lişer Yaylası,  7 Temmuz.

Sürmene Kültür ve Turizm Şenliği, 31 Temmuz.

Sisdağı Şenlikleri, Şalpazarı, Temmuzun 4. Cumartesi Günü.

Uzungöl Kültür ve Turizm Şenliği, 1 – 2 – 3 Ağustos.

Uluslararası Maçka-Sumela Festivali, Ağustos Ayının ilk haftası.

Sultanmurat Şenlikleri, Çaykara, 20 Ağustos. 

Honefter Yayla Şenliği, Düzköy, 20 Ağustos.

Maçka Kültür Ve Sanat Festivali, 22 – 23 – 24 Ağustos. 

Trabzon’da alışveriş

Değerli maden işçiliği ile ünlü tarihi Bedesten çarşıdan Trabzon işi altın ve gümüş takılar, yerel kıyafetler ve aksesuarlar satın alabilirsiniz. Seyahatiniz müsade ediyorsa gelmişken yöresel peynirler, ballar, tereyağlarının cazibesine kendinizi kaptırmaktan çekinmeyin. 

Trabzon’a Ne Zaman Gidilir?

Trabzon’u dört mevsim ziyaret edebilirsiniz. Yılın her zamanı ayrı güzel. Kışın kar altındaki Trabzon’un tadı ayrı, baharda yemyeşil Trabzon’un tadı ayrı… Yazın sıcağında Karadeniz’in serin yaylalarında yıldızları izlemek de plajların tadını çıkarmak da mümkün… 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *